presentació

Per contactar amb mi

Pda. Guindàvols, 21 (25196 - Lleida)

Tel. 973 232 274 o 635 408 944

correu-e: borlansa@msn.com

 

Naix un 18 de febrer de 1961 a Benavarri, capital de la Ribagorça Oriental. BORLÄNSA és el nom artístic amb què aquest pintor, escultor i dibuixant s'ha donat a conèixer en aquest món de l'art. Un món, altrament, conduït pel motor dels pinzells, un món on el dia i la nit el marquen els clarobscurs.

És igual on fóra, sobre cartons o sobre llenços, ja des de molt petit tenia la necessitat d'interpretar el món que l'envoltava i convertir-lo en la seua vida. Una vida plena de naturaleses ben diverses, bars, salons de cafè i records que ara veu ensorrats en nom de la postmodernitat.

Un món que, al mateix temps, no nega la realitat, sinó que la transforma en quelcom misteriós, en un ambient hostil de reflexió: borratxos amb les seues begudes i sensuals prostitutes que tanquen aquest món singular.

 

La seua ambició era plasmar tot el que veia, mitjançant les seues inseparables pintures. I el resultat és un món canviant en constant moviment. Ens trobem davant una obra ambiciosa, innovadora i fruit de l'experimentació. Una obra que ens atrau des del primer moment; incomprensible a la primera ullada. Serà a mesura que els nostres ulls observen i reflexionen sobre cada color, cada pinzellada, cada figura, que anirem entrant, desxifrant i fonent-nos en aquest estrany paratge, fruit de la humanitat, d'embriagueses i vicis combinats amb gira-sols i paisatges urbanament perfectes.

Així, cada nova obra d'aquest artista no té comparació amb l'anterior: politemàtica, canviant i en constant moviment. Com les seues escultures i dibuixos.

En la seua trajectòria, finalment, destaquen tot tipus de reconeixements nacionals i internacionals com els rebuts, per exemple, a França. A més, Borlänsa, compromès amb el món de les arts és membre fundador del col·lectiu d'artistes internacional Europ'Art 9 i també és membre de l'Associació d'Arts de Ponent de Lleida, de la qual actualment, i des del 2005, n'és el vicepresident. El 1996, a més, entra a formar part del Cercle de Belles Arts de Lleida i el 1997 serà invitat a entrar al col·lectiu dels APIA.

De totes maneres, el 1975, encara que molt abans, és quan podríem fixar els seus primers passos ferms per aquest món tan difícil, justament quan rep el seu primer premi en el certamen d'arts plàstiques que es realitza al seu poble natal.